jom klik-klik nuffnang

anak-anak

anak-anak

Friday, April 30, 2010

Buat roti lagi

pagi nih cuba buat roti putih guna bread maker yang beli hari tuh....pada me kira okey la dia punya texture takla lembut macam roti gardenia tuh tapi kira ok la untuk buat sandwich leh gak makan dengan sup cendawan...tapi ari nih tak sempat nak buat sup cendawan so cicah dengan sambal sardin je...sori la gambar sambal sardin tiada dalam simpanan wakaka...resipi ambik kat manual breadmaker nih....

ni masa baru masak...masih kat dalam pan lagik...

ni dah dikeluarkan dari pan....

ini lak bila dah potong-potong...

ni la texture nya...ok la kan...

5 comments:

  1. selamat hari pekerja shiori!
    ni yang jeles ni... kakchik dah lama sungguh tak meroti. tangan dah tak larat nak uli gandum. BM pun belum pergi cari lagi kat Tesco tu.
    tak kisahlah roti tak segebu gardenia pun asalkan dapat makan roti fresh tiap2 hari.

    ReplyDelete
  2. salam kak chik;
    selamat hari pekerja juga...wakaka..dah lewat nak balas komen nih...2 3 hari bz mengemas rumah tukar positon bilik anak dara tuh....
    ok la kan tak la penat nak menguli lagi...beli kak chik jangan tak beli..nanti nak tunjuk pizza lak guna BM

    ReplyDelete
  3. bagusnya boleh wat sendiri..
    yang penting tanpa was-was..

    ReplyDelete

klik ni juga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails