pagi nih cuba buat roti putih guna bread maker yang beli hari tuh....pada me kira okey la dia punya texture takla lembut macam roti gardenia tuh tapi kira ok la untuk buat sandwich leh gak makan dengan sup cendawan...tapi ari nih tak sempat nak buat sup cendawan so cicah dengan sambal sardin je...sori la gambar sambal sardin tiada dalam simpanan wakaka...resipi ambik kat manual breadmaker nih....
ni masa baru masak...masih kat dalam pan lagik...
ni dah dikeluarkan dari pan....
ini lak bila dah potong-potong...
ni la texture nya...ok la kan...
selamat hari pekerja shiori!
ReplyDeleteni yang jeles ni... kakchik dah lama sungguh tak meroti. tangan dah tak larat nak uli gandum. BM pun belum pergi cari lagi kat Tesco tu.
tak kisahlah roti tak segebu gardenia pun asalkan dapat makan roti fresh tiap2 hari.
salam kak chik;
ReplyDeleteselamat hari pekerja juga...wakaka..dah lewat nak balas komen nih...2 3 hari bz mengemas rumah tukar positon bilik anak dara tuh....
ok la kan tak la penat nak menguli lagi...beli kak chik jangan tak beli..nanti nak tunjuk pizza lak guna BM
waaaaa bestnyaaaaa yummy
ReplyDeletehehehe...thanks baya...
ReplyDeletebagusnya boleh wat sendiri..
ReplyDeleteyang penting tanpa was-was..